Zagorski mlinci

Purica s mlincima tradicionalno je sastavni dio svakog blagdanskog menija, a mlinci su tako postali specijalitet zagorske kuhinje, ne samo zagorske, jer naši mlinci već godinama putuju od Zagorja do Slavonije, od Istre do Dalmacije.

Putuju tako lijepom našom i prenose priču o mlincima koji se i danas proizvode ručno s obzirom da živimo u modernom dobu gdje su nas globalizacija i mehanizacija praktički pregazile.

Ručnim postupkom proizvodnje očuvala se kvaliteta proizvoda- mlinaca- koji su se poput kakve ljubavne zagorske priče u kojoj su glavni glumci purica i mlinci - uvukli u mnoga srca naših kupaca većinom usmenom predajom jer se za dobar proizvod uvijek čuje.

Priprema mlinaca je vrlo jednostavna, a sve što trebate učiniti je da listove mlinaca izlomite u posudu, prelijete s kipučom vodom, promiješate, ocijedite i nakon toga prelijete s masti od pečenja. Mlince možete servirati uz pečenja svih vrsta.

Mlinci su pakirani u vrećice od 500 gr., transportno pakiranje 12 kom, rok trajanja im je 365 dana uz uvjet da se čuvaju na tamnom i suhom mjestu.